تضعیف حشدالشعبی؛ سناریوی اصلی آمریکا در عراق-راهبرد معاصر
در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود
یادداشت اختصاصی حسین کاظمی قمی، سفیر پیشین ایران در عراق

تضعیف حشدالشعبی؛ سناریوی اصلی آمریکا در عراق

امریکایی ها نسبت به نیروهای مردمی و قدرت های مردم پایه مشکل دارند و نمی توانند نقش مثبت نیروهای مردمی را بپذیرند. چرا که تلقی آمریکا این است که وقتی نیروهای مردمی وارد حوزه دفاع می شوند و می توانند امنیت کشور را برقرار کنند هیچ توجیهی برای حضور غیر قانونی آمریکا وجود ندارد.
حسین کاظمی قمی؛ سفیر پیشین ایران در عراق
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۹ - ۰۹ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 29
کد خبر: ۴۸۲۲۵

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ اقدام سازمان ضد تروریست در دستگیری تعدادی از نیروهای وابسته به حشد الشعبی حرکتی مغایر با قانون عراق است به این دلیل که امروز حشد الشعبی به عنوان یکی از سازمان های مربوط به نیروهای مسلح عراق است و هر نوع پیگیری با هر نوع عنوانی باید توسط نهادهای داخلی حشد الشعبی صورت بگیرد و سازمانی خارج از حشد الشعبی نمی تواند به این موارد رسیدگی کند. افرادی که دستگیر شده اند هیچ گونه تخلفی انجام نداده اند و بنا به نظر مقامات عراقی ادعاهای مطرح شده مبنی بر نیت تعرض بر سفارت خانه ها و برخی اماکن ادعایی کذب بود. این اقدام با واکنش فرماندهان حشد الشعبی روبرو شد و توانست نیروهای خود را آزاد کند. مشاهده شد که نخست وزیر عراق از این اقدام اظهار تاسف کرد و دلجویی داشت و همین نشان می دهد از نظر او نیز این اقدام شایسته و صحیح نبود. از این رو این اقدام نمی تواند برآیند سیاست دولت عراق در قبال حشد الشعبی باشد. سیاست دولت عراق در مساعدت و حمایت حشد الشعبی است. زیرا که امروز نقش این گروه در دفاع از کشور و دفاع از استقلال عراق و حفظ تمامیت ارضی و مبارزه با تروریست و اشغالگیری و حفظ حاکمیت عراق نقشی بی بدیل بود و تمام عراق بر این نکته واقف است.

 

آمریکایی ها نسبت به نیروهای مردمی و قدرت های مردم پایه مشکل دارند و نمی توانند نقش مثبت نیروهای مردمی را بپذیرند. چرا که تلقی آمریکا این است که وقتی نیروهای مردمی وارد حوزه دفاع می شوند و می توانند امنیت کشور را برقرار کنند هیچ توجیهی برای حضور غیر قانونی آمریکا وجود ندارد در نتیجه از ابتدای شکل گیری حشد الشعبی شاهد مخالفت های آمریکا با این جریان مردمی و انقلابی بودیم. حتی زمانی که سازمان حشد الشعبی به عنوان سازمانی از نیروهای مسلح در پارلمان عراق تصویب می شد سعی شد با دخالت هایی از این اتفاق جلوگیری کنند. امروز نیز آمریکا به شیوه های مختلف قصد تضعیف حشد الشعبی را دارد تا این توان ملی و مردمی از دولت عراق گرفته شود. واقعیت این است که حشد الشعبی امروز بخش لاینفکی از استراتژی دفاعی کشور است. از این رهگذر آمریکا به هر طریقی قصد مقابله با حشد الشعبی را دارد اما واکنشی که حشد الشعبی و جریانات سیاسی نشان داد بیانگر واکنش تند عراقی ها در مقابل دخالت های آمریکا است. آمریکایی ها به خوبی می دانند که حضور نظامی غیر قانونی آنها در هر صورت به اخراج منجر خواهد شد و اگر مایل به تمکین از قانون عراق نباشند قطعا با قوه قهریه عراقی ها روبرو می شوند.

 

آمریکا سعی کرد به بهانه گفتگو های راهبردی و این نکته که به دنبال کاهش نیروها هستیم مساله خروج را به تاخیر بیندازند. این مساله قابل فهم است که آمریکا تا زمان انتخابات 2020 بنای خروج ندارد و این حضور برای دخالت در امور حاکمیتی عراق و دخالت در امور کشورهای منطقه و حفظ امنیت اسرائیل مورد نظر آنها است. اما این رفتار آمریکا قطعا با مخالفت عراقی ها روبرو می شود. دولت عراق در دوره عادل عبد المهدی رسما به شورای ملل اعلام کرد که نیازی به حضور نیروهای نظامی خارجی ندارند زیرا خود می توانند از امنیت کشور دفاع کنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار